5.3: Pohjoisen syksy


<-- 5.2 Etelän syksy - 5.4 Etelän talvi -->

491 Syksy
Brynn

(Play-By-mail)
Brynn ja Gawain tavoittavat viimein Caer Yscin. Pohjoisesta vyöryvät tummat myrskypilvet, aivan kuin pohjoisten henkien vihan lähettiläinä. Caer Yscissä ja lähiseuduilla asukkaat valmistautuvat tulevaan talveen. Taloja reunustavat alati kasvavat polttopuu pinot, kattoja korjataan, varastorakennuksia varmistellaan ja tuholaiseläimiä koetetaan parhaan mukaan torjua. Sato ei ilmeisesti ole ollut kaksinen ja väestä näkyy tietty jännittyneisyys. Mitä talvi tuo tullessaan ja miten siitä selvitään.

Merlin ei ole Caer Yscissä, tai kukaan ei ainakaan tunnu olevan nähnyt häntä.

Brigandian suurDruidi Glandwyr on kyllä paikalla. Samoin pari Bardia (jotka ovat ilmeisesti talven lähestyessä pyrkineet isoon asutukseen. toinen on Donal ap Tywin, Eirialin opettaja, jonka Brynn näki täällä vuosi sitten kun kuningatar järjesti suuren metsästyksen, toinen on vanhempi, jo hopeahapsinen Braid nimeltään, mestarillinen harpunsoittaja, joka on hiljan tullut etelästä)

Donal on kiinnostunut kuulemaan oppilaansa vaiheista, ja muistakin uutisista, hän tuntuu jo paljon etelän tapahtumista tietävänkin. Vanhempi Bardi, Braid on itseasiassa tavannut Erialin loppukesästä Caer Wyndissä Elmetin ylipäällikkö Derekin saleissa

Keskusteltaessa selviää, että Eirial oli ollut Caer Wyndissä kutsumassa Derekiä toimimaan tuomarina klaanikäräjiä Scarcraithin ja Genegrilin välille, hän oli myös kertonut viidestä hautakummusta jotka olivat löytyneet syrjäisestä kolkasta Scarcraithin mailta. Eirial oli antanut Braidille kultaisen krusifiksin joka oli löytynyt yhden haudan läheisyydestä ja pyytänyt Braidia välittämään ristin ja tiedon kuolemasta Esca nimisen Carvetiilais ylimyksen sukulaisille. (Brynn muistaa viisihenkisen kristittyjen seurueen joka kulki Scarcraithin läpi etelään, alkukeväästä, sitä johti Esca niminen pappi, joka oli aikoinaan kuulemma kastanut Bearthlaidinkin)

Donal ja Braid ovat kuulleet että muuallakin Brigantian alueella on siellä täällä syrjäisillä paikoilla tavattu outoja hautoja, uusia palvontapaikkoja ja pieniä kivikehiä jotka on pystytetty vastikään.

Brynn päättää jäädä talvehtimaan Caer Ysciin, ensinnäkin sää on liian epävakaa turvalliseen matkustukseen, talvi on kovaa vauhtia lähestymässä ja lisäksi Brynn järkeilee että tämä on lienee paras paikka tavata Merlin jolle miekka tulee luovuttaa. Britannian arkkidruidi on ollut lopulta kovin epämääräinen antamansa tehtävän yksityiskohtien suhteen.
Brynn pyytää majoitusta Gawainilta, joka suostuu pyyntöön. Gawain talo on pieni, mutta vankkatekoinen, se sijaitsee lähellä yhtä Caer Yscin kristittyjen kappeleista, Gawainhan on kääntynyt kristityksi ja käy tunnollisen säännöllisesti rukoilemassa. (Gawain suhtautuu vanhaan uskontoon ja sitä harjoittaviin neutraalisti ja paikoin kunnioituksella, hänen maailmassaan selvästikään nämä eivät ole toisiaan poissulkevia asioita)
Gawain ja Brynn ovat käytännössä asuneet pohjoisessa yhdessä viikkojen ajan ja tällöin on syntynyt tiettyjä käytäntöjä ja arkirutiineja. Gawain tuntuu suhtautuvan Brynniin pohjoisen tehtävän jälkeen jonkinlaisella vähäeleisellä kunnioituksella ja hyväksynnällä ja antaa tälle oman tilansa.
Mies on prakmaattinen, hiljainen ja tavallaan myös varsin sulkeutunut ja varauksellinen. Vaikea sanoa onko hän aina ollut sellainen vai ovatko sukutapahtumat vain jättäneet näin syvät arvet.
Esineet, aura ja miekka on vaivihkaa siirretty Red Marshin kalastajakylän härkävankkureista Gawainin taloon ja varastoitu sinne, eikä kaksikko hiisku niistä ulkopuolisille.
Arvoitukselliset esineet kiehtovat Brynniä ja tutkailee niitä aina aika ajoin. Esineet ovat yksinkertaisesta funktionaalisuudestaan huolimatta, tai ehkä juuri siksi, kiehtovia. Niitä kastelee ja koskettelee mielellään. Käsityön laatu on kiistämättä mestarillinen, linjat on loppuun asti mietittyjä, saumoissa ei ole klappia eivätkä ne nitise..

Glandwyrille Brynn kertoo matkasta ylimalkaisesti, mainitsee sen olleen menestys, kertoo oppimastaan uudesta kielestä ja siitä pelottavasta klaaninpäälliköstä. Keskustelut hallitsijan kanssa ja itse miekan taontaprosessin hän pitää omana tietonaan, jollei Glandwyr kysy niistä suoraan ja silloinkin vain vältellen. Sen sijaan Lindisfarnen tapahtumille hän kysyy kokeneemmalta druidilta selityksiä ja konsultaatiota.

Glandwyr on erittäin kiinnostunut Brynnin matkasta ja uutisista pohjoisesta, hän kyselee asioista tarkkaan ja yksityiskohtaisesti. Tulee olo että Glandwyr tietää ettei Brynn kerro läheskään kaikkea, ja on tästä tyytymätön, mutta hän ei käy silti painostamaan. Käy ilmi että Glandwyr osaa pohjoisen kieltä jonkin verran itsekin.

Lindisfarnen tapahtumat kiinnostavat myös kovasti. Glandwyr kyselee tarkasti vanhasta Druidista ja kohtaamisesta henkien mailla, hän tuntuu olevan yllättäen varsin kiinnostunut myös siitä luuveitsestä jonka Brynn laittoi Ofydin hautakumpuun, hän ei kuitenkaan käy tätä kiinnostusta Brynnille mitenkään selittämään. Glandwyr on ilmeisesti tavannut Ofydin joskus taannoin. Kun Brynn puhuu henkimaailman kohtaamisesta Glandwyr mutisee hiljaa itsekseen Cing, ja Cruithene, mutta Brynille "ääneen" kommentoi vain kohtauksen lopuksi että Pohjoisen vartiohenget ovat vahvoja. Eivät Roomalaiset eivätkä kristityt ole koskaan pohjolan henkimaailmaa himmentäneet. tämän hän sanoo jonkinlaista synkkää ylpeyttä, kateutta ja ehkä jopa voitonriemua tuntien, selvästi suurella kunnioituksella kuitenkin.

Lindis hengen hän sanoo kyllä palaavan, muutoin saari olisi hajonnut ja aaltoihin vaipunut. Hän on kuitenkin huolissaan Ofydin kuolemasta, sillä nyt Saarelta puuttuu vartija maallisessa maailmassa. Glandwyr tietää että mantereella Lindisfaren vierellä on pieni ja kurja Kristillinen Bryneichin kuningaskunta, joka täysin mystisesti ja vastoin mitään logiikkaa on säilynyt muurin pohjoispuolella Votadinien ja muiden Piktien vihalta. Glandwyr päättelee siitä mitä Ofyd kertoi Brynille saarelle tulleesta kristitystä papista (jonka viereen Ofyd lopulta päätyi haudatuksi) että Bryneichin kuningas Godebawg tai jokin hänen suojelemansa taho haluaa rakentaa luostarin tai kirkon saarelle. Tämä ei miellytä Glandwyriä lainkaan.

Brynn yrittää etsiä etelään matkaajia saadakseen sanan Scarcraithiin, mutta tämä ei onnistu, sillä kukaan ei uskaltaudu enää syysmyrskyjen piinaamille teille.

<-- 5.2 Etelän syksy - 5.4 Etelän talvi -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki