5.4: Etelän talvi


<-- 5.3: Etelän syksy - 5.5: Pohjoisen talvi -->

491-492 talvi Scarcraith
Bearthlaid, Eirial, Wasmichangel
(play By mail)
Talvi lyö päälle tavalla jota ei ole ehkä koettu sitten legendojen ajan. Kylmyys lävistää kaiken julmien keihäiden lailla, sitä seuraavat pohjoisesta vyöryvät lumipilvet. Laakso kirjaimellisesti hautautuu lumeen.
Kirkkaina päivinä maisema on tarunhohtoisen näköinen, puhtaan valkoinen ja kaunis, samalla kuitenkin kylmä julma ja tappava.
Hyytävinä pimeinä öinä kukkuloilta kuuluu susien ulvontaa, tuntuu kuin se tulisi yö yöltä lähemmäksi..
Ruokavarastot ja polttopuupinot hupenevat talven edetessä. Väki rukoilee hiljaa ja vakavana korkeimpia voimia ja toivovat että ne eivät lopu ennen kuin tämä valkoinen helvetti päättyy.

Yhteisön tuntoa nostaneet viimeaikaiset teot ja Eirialin sitkeyteen ja toivoon kannustaneet laulut ja tarut ovat se pieni liekki joka lämmittää keskellä kylmyyttä ja siihen ihmiset tarraavat.

Talven ensimmäinen uhri ei koskaan pääse unelmoimiinsa sankarintöihin, eikä koskaan kohtaa sotakenttien karua todellisuutta. Nuori Hywell on toimittamassa asiaa Craith usafista, Craith Isafiin kun yllättävä ja raju lumimyrsky iskee pudottaen näkyvyyden nollaan, matkaa on surkeat kaksi kilometriä, ehkä allekin, mutta Hywell ei koskaan saavu perille, eikä häntä osata kaivata kuin parin päivän päästä sään selvetessä. Ruumista ei löydetä, ei ainakaan ennen kevättä.

Päällikkö Brandanin perheen yli kulkee sairaus. Brandanin ja Gifan nuorin tytär Rhion ei selviä.

Craith Isafissa menehtyvät tämän lisäksi,
Taran niminen nelissäkymmenissä kulkeva käsityöläinen (savenvalaja) ja perheenisä.
Kristityn seppä Meclinin nuorin poika Kevin (4 vuotta)
Sekä Brandanin taloudessa vaikuttanut nuori Noland niminen orja.

Bearthlaidin tilalla
Renki Kalen ja vaimonsa Nia sairastuvat, Lempeänä ja ystävällisenä tunnettu Nia (23) ei selviä
Kalen on surun murtama, pariskunnalla on 6 ja 2 vuotiaat tyttäret.

Craith Isaf:
Pendran 16 vuotias nuorukainen, menehtyy
Regan puusepän poika ja puusepän opissa ollut (25) kuolee
Floyd (0) Puusepän veljentyttären poika.
Ceith (30) yksi niistä miehistä joka osallistui 481 sille kohtalokkaalle metsästysretkelle joka vei Washmichangelin isän, saa kuumetaudin ja kuolee eräänä yönä houreissaan huutaen.

Washmichangel joka on hiljalleen toipunut saamistaan väkipuukon haavoista saa kuumetaudin, potiessaan hän näkee erakko Rhan monisurman kiertävän keihäineen taloaan varjoisena hahmona, kuin vanhana likaisena puhkottuna viittana jota myrskytuuli viskoo pitkin hankia. Tuulen ulvonnassa kuuluu raivokasta karjuntaa ja nurkissa kopisee kun erakko hakee tietään sisälle.
Viimeisenä yönä, tai ehkä päivänä, kuka enää tietää, erakon hahmo on selkeämpi ja hän sanoo: "Mene rauhassa, ja anna anteeksi, ainakin lähdin miehenä enkä petona."
Toivuttuaan Washmichangel saa kuulla vanhan erakon menehtyneen kylmyyteen.

Ruokavarastojen ehtyessä, joudutaan eläimiä hätäteurastamaan, jotta saadaan lihaa ja jotta jäljellä oleville riittäisi rehua talven loppuun saakka.
Ahdingon syvetessä Bearthlaidh alkaa jakamaan varastoistaan juureskeittoa kaikkein pahimmassa puutteessa oleville, liemi on ehkä laihaa ja sisältö lähinnä vihanneksia, mutta harvoinpa on keitto maistunut näin hyvälle.
Toivo nostaa taas hetkeksi päätään.

Hiljaa, tuskastuttavan hiljaa, päivät alkavat pitenemään ja ilmassa on pieni aavistus keväästä.

Pelitekniikkaa: Endurance heitot hahmoille, missä kunnossa talven jäljiltä.

<-- 5.3: Etelän syksy - 5.5: Pohjoisen talvi -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki