Tämä on lähinnä Eirialille (ei varsinaisesti kielletty muilta pelaajilta, ja tarjoaa tietysti hyvää taustatietoa maailmasta mutta heidän hahmojensa tietämys ei ole ainakaan näin laaja-alaista)kuultua ja kerättyä tietoa saaren hallitsijoista ja merkkihenkilöistä. Mikä on totta, mikä huhua tai tarua.. sitä ei ole aina helppo tietää.


ETELÄ


 (image: http://celtia.karmavector.org/images/Kuvitus/Kartta_valtakunnat_etela.jpg)

Kernow


Mark Kernowin kuningas
Katkera ja alkoholisoitunut Kernowin "hallitsija"
Pahansisuinen, vaativa, Mark oli aina sotaisa luonne, mutta Utherin ja Yggrainen petos rikkoi hänet.
Yggraine oli Markin toinen vaimo, hänellä on kolme poikaa ensimmäisestä avioliitostaan Elisen kanssa.
Markin vaimot ovat tavanneet kuolla ennen aikoijaan, yksi lapsivuoteessa (lapsi, tytär kuoli myös) yksi menehtyi kulkutautiin, kolmas ratsastusonnettomuudessa..
Markin tämänhetkinen vaimo (kuudes) on Irlantilaisen sotapäällikön nuori tytär Iseult.
Markilla on poikansa kautta läänityksiä Armoricassa ja lisäksi Kernowilla on pitkät perinteet kaupankäynnistä ja muusta kanssakäymisestä Irlannin kanssa.
Vihassaan ja katkeruudessaan Utheria kohtaan Mark alkoi myös suhteisiin ja yhteistyöhön Saksien kanssa, tämä saa monet näkemään hänet petturina.

Iseult Kernowin kuningatar
Irlantilaisen sotapäällikön nuori tytär.
Mustahiuksinen, Eteerninen, kaunis, hento ja kovin nuori.
Sanotaan että Mark sai hänet "lahjaksi" autettuaan Irlantilaisia ryöstöjoukkioita jossakin pohjoisemmassa.
Iseult on kristitty ja sanotaan että hän on saanut Tristanin kääntymään.


Wella druidi
Kernowin hovissa vaikuttava vanha druidi. Sanotaan että hän ei ole kyennyt antamaan anteeksi Merlinille sitä että hän auttoi Utheria petoksessa Markia vastaan.

Tristan Kernowilainen prinssi
Mark sai kolme poikaa ensimmäisestä avioliitostaan (Elisen kanssa), Tristan on ainoa joka on jäänyt Kernowiin, Toinen veljeksistä on lähtenyt Armoricaan, toinen Irlantiin. Käytännössä lähinnä toimivaa hallitsijaa oleva henkilö Kernowissa, Tristan yrittää pitää paikalliset päälliköt ruodussa ja käynnistellä jonkinlaisia diplomatiasuhteita Dumnoniaan ka Gwentiin, mutta hänen isänsä varjo on suuri, katkera, ja pitkä, Aika näyttää onko se tätä kaikkea liikaa.
Tristan on hiljattain kääntynyt kristityksi.

DumnoniaDumnonia on jaettu neljään hallinnolliseen osaan, jota kutakin johtaa Utherin alaisuudessa ollut päällikkö: Arthur, Custennin, Natanleod ja Havgan. Dumnonialaisen perinteen mukaan neljän päällikön pitää yksimielisesti päättää kuninkaasta, ilman yksimielisyyttä valtakunta säilyy kuninkaamattomana ja sitä johtaa sotaneuvosto. Koska sotaneuvosto kokoontuu välittömän ulkoisen uhan edessä valtakunta on tällä hetkellä käytännössä neljä pienoiskuningaskunnan liitto eikä yhtenäinen heimo.

neljä päällikköä

1. Custennin
Utherin nuorempi veli, tunnetaan katkerana ja veljensä varjossa kasvaneena. Hallitsee Gwentin puoleista raja-aluetta ja on muodostanut diplomaatti suhteita Meurigiin (gwentin kuninkaaseen) Custennin on kääntynyt kristityksi.
Sanotaan että vanhan uskonnon harjoittaminen on kielletty hänen alueellaan, Druidit ja pakanat jotka eivät suostu kääntymään ajetaan kodeistaan.

2. Natanleod Caer Gradawcin päällikkö
Pitää hallussaan itä Dumnoniaa joka on puskurina Saksi alueita vastaan. Tyly, ovela, varovainen päällikkö. Oli nuorena soturina vannonut valan Vortigernille ja palveli vanhaa kuningasta hyvin, kunnes kävi ilmeiseksi että Saksit kävisivät hänen turmiokseen. Siirtyi Utherin palvelukseen. On vannonut estävänsä Sakseja ohittamasta hänen vastuulleen annettua linnaketta. Toistaiseksi hän on ollut sanansa mittainen, joka vuosi hänen sotajoukkonsa lähtevät itään, taistelevat Saksien partioita vastaan, ryöstävät Saksien asutuksia, jälleen asuttavat kotinsa menettäneitä Kelttejä ja tekevät tiettäväksi että Dumnonia on vahva ja valmis taistelemaan. Natanleod tuntee Saksit ehkä paremmin kuin kukaan toinen Brittisoturi tai päällikkö.
Stonehenge sijaitsee Natanleodin nykyisellä vastuualueella.
Natanleodilla on Druidi neuvonantaja tai oikeastaan kaksi Brigantiasta lähtöisin olevat sisarukset (veli ja sisar), jotka ovat tulleet etelään ollakseen lähellä kiviä ja sisarten jokia.
Ceidmon jonka nimi tarkoittaa viisasta soturia, on yhtä pätevä kilven ja keihään kanssa kuin muinaistiedoissa ja henkiasioissakin.
Sisarensa Birkita, pitkä, leveäharteinen nainen, lempeäsydäminen ja taitava synnyttämiseen liittyvissä asioissa. Hänellä sanotaan olevan voimakas suhde Ayvoniin, joka on paikallinen joen henki.
Natanleod on pakana

3. Havgan Caer Uiscin päällikkö
Pitää hallussaan Dumnonian länsi osia ja Kernowin vastaista rajaa. Caer Uisic sijaitsee mäellä vanhan Roomalaisen satamakaupungin Iscan yläpuolella. Havgan pitää kaupunkia tarkkaan silmällä, koska on vakuuttunut että: "Kun Saksit kasvattavat tarpeeksi palleja, iskeäkseen näin länteen, niin satama tarjoaa hyvän maihinlaskupaikan" Lisäksi hän ei luota Markiin ja partio Kernowin rajalla säännöllisesti. Hän ottaa vastuunsa kuin hän asian ilmaisee "Suojata Dumnonian persläpi" varsin vakavasti.
Havgan on karhumainen, yksisilmäinen ja yksikorvainen soturi. Hän menetti silmänsä Kernowlaiseen keihääseen ja korvansa Saksien väkipuukolle. Hän sanoo näkevänsä ja kuulevansa tämän johdosta nyt paremmin. Häikäilemätön, muttei tunteeton päällikkö. Havgan on intohimoinen villisian metsästäjä ja kyseinen eläin verisine torahampaineen esiintyy myös hänen lipussaan, monet sanovat että kauheine arpisine kasvoineen Havganin yhdennäköisyys lippunsa kanssa korostuu vuosi vuodelta.
Havganilla on kuusi poikaa.
Havganilla on neuvonatajana Druidi nimeltä Oelias.
Havgan on pakana.

4. Arthur Caer Cadbrygin päällikkö
Pitää nykyään hallussaan keskeistä Dumnoniaa, joka aikaisemmin oli Utherin aluetta.

Ladwys Utherin leski
Ikääntyvä, pienikokoinen, hento
Suurkuninkaan leskenä hänellä tiettyjä etuoikeuksia mutta vähän todellista valtaa, joka on siirtynyt neuvostolle. Neuvosto kutenkin ottaa hänen asemansa huomioon monissa asioissa.
Utherilla ja Ladwysillä oli kaksi lasta, kaksoset Mordred ja Morgana.
On ilmeistä että Ladwys vihaa Arthuria.
Ladwys on kääntynyt kristityksi.

Morgana
Synkkä, mustahiuksinen, Villinoloinen hahmo jota kristityt- ja monet pakanatkin pelkäävät.
Uther Pendragonin ainoa hengissä oleva jälkeläinen. Oli hyvin läheinen kaksoisveljensä Morderedin kanssa, pahat kielet sanovat että liiankin läheinen ehkä.
Lahjakas ja voimallinen henkimaailman asioissa, kuten asianlaita usein on niille jotka kaksosina syntyvät. Ollut Merlinin opissa, mutta jokin rikkoi heidän välinsä Morderdin kuoleman jälkeen.
Asuu pääasiassa Caer Cadbyrgissä mutta vierailee toisinaan myös Ynys Wydrynillä.
Välit äitiinsä viilenneet sen jälkeen kun tämä otti kasteen ja kääntyi kristityksi.

Bors vanha sotapäällikkö, neuvoston pää ja Arthurin neuvonantaja
(437)
Gallian Kelttejä, Armoricalaisen kuningas Banin veli ja sukua myös Utherille.
Kova, käytännönläheinen mies. Tuli Dumnoniaan jo yli kaksikymmentävuotta sitten ja on vannonut että ei poistu saarelta ennen kuin viimeinenkin saarella oleva Saksi on vannonut uskollisuutta Kelteille, ajettu pois tai tapettu.
Taisteli Saksipäällikkö Horshaa vastaan aikoinaan jo Armoricassa. Komensi Caer Cadbyrgiä Pendragonin alaisuudessa, nykyään se rooli on Arthurilla, mutta jatkaa toimiaan Arthurin läheisenä neuvonantajana.
Borsin poika, myös nimeltään Bors, palvelee Arthurin sotajoukoissa,
Tyttärensä Lavina on naimisissa Scarcratihilaisen Bearthlaidin kanssa.
Bors on leski, ja on elätelty hieman toiveita, että avioituisi Utherin lesken Ladwyksen kanssa, mutta Bors haluaa kunnioittaa rakkautta edesmenneeseen vaimoonsa (Borsin ja Lavinan äiti) Dahutiin.
Hän rukoilee joka ilta Caer Cadbyrgin kappelissa hänen sielunsa puolesta
Bors on kristitty.

Ambrosius Aurelianus "Lyhdynkantaja", "Viimeinen Roomalainen"

Utherin kasvatti veli. Roomalaista syntyperää ja taustansa verhoutuu mysteereihin, on sanottu että hänen sukunsa pukeutui purppuraan. "Purppuraan pukeutumista" tulkitaan laajasti aina Saksien verilöylyn uhreiksi joutumisesta, ylhäistön merkkinä kannettavaan purppuraiseen viittaan, villeimmät jälkimmäisen tulkinnan kannalla olevat tarinat kertovat hänen olevan suoraa sukua jollekin Roomalaiselle Keisarille.
Aurelianus on pyrkinyt ylläpitämään järjestystä Rooman valtakoneiston vetäytymisen jälkeen, jo usean vuosikymmenen ajan hänen ratsujoukkonsa ovat väsymättömästi taistelleet valtakunnan joka kolkalla, milloin Sakseja-, milloin Piketejä tai Irlantilaisia ryöstelijöitä vastaan. Hän käyttää Roomalaisia taistelutaktiikoita ja on haalinut henkilöstöä, varusteita laajalti, hevosia välillä kuulemma aina mantereelta saakka. Hänen tiedetään vierailevan usein Brigantiassa Bremetennacumin- tai Caer Rign, niin kuin se nykyään tunnetaan, -alueella.
Arthurin "kasvatti" setänä, on toiminut nyt Utherin kuoltua hänen neuvonatajanaan. Pitää majaansa Caer Cadbrygissä, silloin kun ei ole "sammuttelemassa tulipaloja" jossain päin saarta.
Ambrosius on kristitty.

Isä Samsun
Ruma, Laiha, Fyysisesti heikko, kaljuuntuva
Harras ja kunnianhimoinen pappi, joka tuntuu olevan terävä ja hyvin perillä politiikassa, Powysin piispan Dumoniaan lähettämä vaikuttaa paikallisten kristittyjen keskuudessa ja viimeaikoina viettänyt paljon aikaa Caer Cadbyrgissä Ladwysin kanssa.LOGRES (MENETETYT MAAT)


Mierce


Anglia


Ceint
KESKEINEN SAARI


 (image: http://celtia.karmavector.org/images/Kuvitus/Kartta_valtakunnat_keski.jpg)Brigantia


Elliw-ap-Mellwer Kuningatar
Nykyinen hallitsija on kuningatar , joka on hallinnut vuodesta 480.
Kuningatar on syntynyt 450 ja hänen sukulinjansa yltää aina Goewyniin saakka, joka oli yksi alkuperäisistä yhdeksästätoista palvelusneidosta.
Kuningatar on harras kristitty.
Kuningatar on naimisissa (puhtaasti Diplomaattinen järkiavioliitto) Cornovialaisen prinssin kanssa , Aneurin Kuningas Lendin veli, komentaa Brigantialaisia sotajoukkoja Caer Yscissä.

Pariskunnalla on kolme lasta:
Poika Gloedd hallitsee Caer Rigiä. Gloedd on pakana
Tytär Enya, joka on äitiänkin hartaampi ja vannoi Pyhän Brighidin tyttärien valat heti kun se vain oli mahdollista.
sekä nuorin Tytär Bronwyn joka syntyi kuuromykkänä.

Glandwyr Druidi ja kuningattaren neuvonantaja.
(445)
Brigantian yli-Druidi ja samalla yksi Brigantian harvoja jäljellä olevia Druideja. toimii kuningatar Elliwin neuvonantajana.
Harmaat runsaana lainehtivat hiukset, syvän ruskeat silmät, musikaalinen, sointuva ääni. Paikalla ollessaan vangitseva persoona.
Scarcraithissa oleva puinen pää on hänen tekemänsä, eli hän on myös varsin taidokas kuvanveistäjä.


Gloedd Caer Rigin päällikkö
Kuningatar Elliwin poika. Soturi kuten isänsä Aneurinkin on.
Pitkä, harteikas ja vahva, kelttisoturin perikuva.
Monen Keltti ylimyksen tapaan kasvoi, kaukana perheestään kasvatti vanhempien luona. Epäillään Glandwyrillä olleen näppinsä pelissä siinä että kasvatti vanhemmat olivat vanhan uskonnon edustajia eivätkä hartaita kristittyjä kuten niin monet Caer Yscissä.

Derec Caer Wyndin päällikkö

kuningatar Elliwin nuorempi serkku. Hallinnoi Elmetinä tunnettua aluetta.
Derec on Brigantialaiseen tapaan pragmaattinen ja varovainen, ei tee hätiköityjä päätöksiä ja kuuntelee neuvoja. Elemetin alueella ihan pidettykin päällikkö.
Derec on aviossa Bearthlaidin sisaren, Lyneten kanssa heillä on kaksoistyttäret Adain ja Anwen.

Carvetii


Eanraig Carvetian ylipäällikkö
Tumma hiuksinen, leveäharteinen, vahva ja arpinen.
Vakaamuksellinen kristitty, puhuu paljon pyhimyksistä ja näiden teoista.
Viettää paljon aikaa sotajoukkojensa kanssa Carvetian kukkuloilla.

Muire Eanraigin vaimo
Brigantialaisen päällikön ainoa tytär, läheistä sukua Kuningatar Elliwille.
Tuntuu hoitavan paljon valtakunnan käytännön asioista. Mukavuudenhaluinen. Kristitty.
Pariskunnalla on kaksi tytärtä.

Raild Irlantilainen saarnaaja
Ulsterin maalta saapunut nuorehko lähetyssaarnaaja. Vaikuttaa päällikön taloudessa. Jonkinlainen uskonnollinen pää heimolle.
Pitää kappelia päällikön talon vieressä.

Parisii


Cerrig Parisiin kuningas
Voimakas ja itsevarma johtaja, joka on johtanut valtakuntaa jo pitkään.
(kesken)

Hywell Druidi ja Parisiin kuninkaan neuvonantaja
Taitava perimätiedossa ja valtakunnan lukuisten monumenttien henkien tuntija.
Kulkee paljon nummilla näiden monumenttien parissa, sanotaankin että hän viettää nykyään enemmän aikaansa henkien kuin kuolevaisten kanssa ja tämä alkaa näkyä.
Hän on määrännyt että kukaan toinen druidi ei saa käydä monumenteillä ilman hänen lupaansa. Tälle ei ole minkäänlaista Drudi tradition pohjaa ja Merlinin tehtyä tämän selväksi, otti hywel tämän itseensä.

Cornovii


Lend Cornovian kuningas
Pukeutuu ja käyttäytyy kuten Roomalainen komentaja, Panssarinsa on alkuperäinen ja kulkenut suvussa kahden vuosisadan ajan.
Lend on helppo tunnistaa kypäränsä tulenpunaisesta hevosenjouhiharjasta sekä verenpunaisesta viitastaan.
Ylimielinen, Hapan, usein mietteisiinsä vajonnut mies.
Suuntaa vihansa Powysin suuntaan, eikä ole salaisuus että Lend haluaa valtakunnan takaisin Cornovialle.

Askrigg Druidi ja kuninkaan neuvonantaja.
Kalpea ja pienikokoinen mies, kaljuuntuvaa päälakea peittävät osin epäesteettiset harmaanmustat hiustupot ja ruvet.
Askrigg on likainen, pelottavan intensiivinen, ja hyvin terävä-älyinen. Merlinin militantti opetuslapsi.
Asuu luolassa jossain Caer Guriconin pohjoispuolella. Hänellä on alaisuudessaan pieni seurue, vähäisempiä Druideja ja oppilaita, jotka hoitavat suuren osan käytännön asioista.

Brochan Caer Lwytgoedin päällikkö
Kuningas Lendin serkku, vanheneva soturi. Ensimmäinen vaimonsa synnytti hänelle kaksi vahvaa poikaa (AIden ja Gwllyc)
Vaimonsa kuoltua tautiin, Brochan avioitui uudestaan Elemtistä kotoisin olevan Brigantialisylimystären Ellan kanssa.
Pojat eivät suvainneet tätä, varsinkin kun Ella on kristitty (ei ilmeisesti kuitenkaan mitenkään erityisen harras) ja kielsivät isänsä.
Caer Lwytgoed on nyt jakautunut kahteen faktioon, niihin jotka kannattavat Brochania ja niihin jotka kannattavat hänen poikiaan.


LÄNSI


 (image: http://celtia.karmavector.org/images/Kuvitus/Kartta_valtakunnat_lansi.jpg)


Gwent


Meurig Gwentin kuningas
Kalpea sairaanloinen kuningas, munkkien kasvattama, näennäisestä hauraudesta ja haluttomuudestaan huolimatta tuntuu olevan hyvin perillä valtakuntansa asioista.
Vaimonsa Agnes vetäytyi luostariin pian esikoispoikansa Pyriggin (7)syntymän jälkeen, tähän huhutaan liittyvän jonkinlainen skandaali.

Dyfrig Piispa
Terävä ja neuvokas mies, hyvä puhuja, puhuu useita kieliä (Goideliciä, Latinaa ja jonkin verran Juuttia)Hyvä myös numeroissa.

Gwynedd


Valtakunta ilman hallitsijaa. Ennen Roomalaisten tuloa aluetta hallitsi kaksi Irlantilaislähtöistä heimoa (Ganganit ja Deceanglit) Kun Rommalaiset tuhosivat druidien saaren Ynys Monin, nämä kaksi heimoa tuhoutuivat myös. Lähialueet säilyivät villeinä ja harvaan asuttuina, Keltit uskoivat että Murhattujen druidien raivoisat henget ajoivat kaikki tänne asettuneet hulluuteen... (ja kun alueen viimeaikaisinta historiaa katsoo, niin ehkä näin on todella käynytkin.) Rooman lähdön jälkeen, Irlantilaiset merirovot alkoivat palata ja tällä kertaa niitä toisinaan tukivat Silurialaiset sotajoukot. 445 Cunnedda Votadinin klaanista löi nämä raivokkaissa taisteluissa ja perusti uuden valtakunnan joka kesti vuosikymmenen.
Cunnedin kuoleman jälkeen maa jakaantui kahtia, Kun hänen poikansa riitautuivat vallan periytymisestä. faktiot kuvattu alempana.

Einion edesmennyt Gwyndeddläinen sotapäällikkö.
Cuneddan vanhempi poika, jo manan majoilla mutta jälkeläisensä jatkavat verikostoa, sukuriitaa ja sisällissotaa.
Poikansa Cadwallon ja Owain, ovat kristittyjä ja saavat tukea asialleen kristityltä Powysiltä, vuosien saatossa veljekset ovat alkaneet näkemään konfliktin yhä enemmän ja enemmän pyhänä uskonsotana. Cadwallon laittaa paljon toivoa jumalaan ja pyhimyksiin, mutta pragamaattisempi Owain on matkustellut paljon Powysissä, Gwentissä ja Brigantiassa etsimässä lisää apua.

ja

Ceredigion jo edesmennyt Gwyndeiläinen sotapäällikkö
Cuneddan nuorempi poika jo manan majoilla mutta jälkeläisensä jatkavat verikostoa, sukuriitaa ja sisällissotaa.
Meirion Ceredigionin veljenpoika on tällä hetkellä klaanin johdossa. Klaani on juuri nyt "voitolla" mikäli sellaista termiä voidaan edes käyttää tämän onnettoman väännön yhteydessä. Silurialaiset ja Irlantilaiset sotapäälliköt tukevat Ceredigion klaania taisteluissa.


Powys


Cyngen Powysin kuningas
Vakava, velvollisuudentuntoinen, hyvä kristitty. Kuningas Cyngen kantaa sukunsa historian taakkaa. Vortrigen on hänen isoisänsä.
Cyngenillä on kolme tytärtä ja kaksi poikaa Vanhin tytär Einwyn (14) on Tummahiuksinen ja ruskeasilmäinen kaunotar joka alkaa olemaan kihlaus iässä. Vanhin poika Cuneglas.
monet näkevät Cyngenin seuraavana suurkuninkaana.

Fyrch Piispa
Iso, äänekäs, kalju ja parrakas, Frych on huomiotaherättävä hahmo.
Tukeva ja joviaali Fyrch on paljolti kuningas Cyngenin pelikuva: Missä Cyngen on vakava, Fyrch on kepeä optimisti, Missä Cyngen tutkii yksityiskohtia Fyrch katsoo laajaa kokonaisuutta. Fyrch on harras ja tarkkanäköinen mies.
Oli nuoruudessaan soturina Cyngenin isän sotajoukossa, kunnes haavoittuminen esti tämän ammatin harjoittamisen.
On itse valinnut jäsenet Magdalenan sotureihin -sotajoukko joka vartio Branogeniumin pyhäinjäänteitä.

Pellinore Sotapäällikkö
Omalaatuinen Powysiläinen klaani-, ja sota, -päällikkö, jolla on obsessessio mystisten petojen metsästyksestä. Joutui Arthurin kanssa riitaan pidoissa Caer Branogissa kevät kesällä 490. Miehet kävivät kaksitaistelun, Arthur haavoittui ja hänen perintömiekkansa katkesi. Tästä huolimatta miehet erkaantuivat ystävällismielisissä väleissä ja hyvällä huumorilla.

Siluria


Luchar Silurian kuningas
Lisänimeltään karju, sai nimen tapettuaan suuren mustan villisian Haedin paljain käsin.
Kulkee nyt samaisen sijan talja viittanaan (päineen syöksyhampaineen kaikkineen)
Sanotaan että hän uhrasi vanhimman poikansa ja nuorimman tyttärensä varmistaakseen pääsynsä valtaan.
Heimonsa keskuudessa pelätty mutta myös anteliaaksi tiedetty, häntä pidetään voittamattomana.

Tadhg Druidi ja Kuninkaan neuvonantaja.
Tadhg on ilmestys ja kuin jäänne synkiltä vanhoilta ajoilta. Luonnostaan laihana hän korostaa luurankomaista vaikutelmaa maalaamalla kasvonsa valkoisiksi, pitkiin hiuksiin ja partaan on ripustettu luita, vyötäisiltä roikkuu lasten kalloja ja hän verhoutuu ihmisten nahkoihin.POHJOINEN

 (image: http://celtia.karmavector.org/images/Kuvitus/Kartta_valtakunnat_pohjoinen.jpg)Caledonii


Righ
Suurkuningas tunnetaan Caledonien keskuudessa termillä Righ Ensimmäinen suurkuninkaitten linjassa oli Cruithne jonka sanotaan hallinneen sata vuotta, myös hänen joillakin seuraajillaan on mainittu olleen poikkeuksellisen pitkiä elinkaaria. Caledoniit ja Votanidit uskovat että pohjoisen korkeita huippuja, jyrkkiä laaksoja ja syviä järviä asuttavat suuret henget suovat hallitsijoille tavallista ihmistä pidemmän elämän, lahjan joka voidaan epäluottamuksesta ottaa pois koska vain. Myös pohjoisen Druidit sanovat olevansa samalla tavoin siunattuja, monet heistä kuten Merlinkin väittävät elinkaarensa ylittäneen vuosisadan, tosin kukaan muu ei väitä olleensa hengissä Ynys Monin verilöylyn aikaan.

Drust Guorthinmoc

Nara Mac Ana


Votadini


Gododdin (Votadinin heimon valtakunta)

Lot Gododdinin kuningas
Lot tunnetaan maineestaan pelottavana ja pelottomana sotapäällikkönä, joka tekee uskaliaita iskuja suuren muurin ylitse etelään. Kun Vortrigen saapui liittolaisineen ja Sakseineen pohjoiseen, Lot oli niiden joukoissa jotka houkuttelivat hyökkääjät syvemmälle ja syvemmälle pohjoisen korpiin.
Lotilla on jo useita lapsia, hänen suosikkinsa olivat Teneu ja Gawain, nuorin tyttärensä ja poikansa, mutta Kun Kuninkaalle selvisi että Tenu oli raskaana sotapäällikkö Owain Ap Urienille hän raahasi tyttärensä Curian jyrkimmälle rinteelle ja viskasi tämän alas. Sanotaan että Curiaa suojelevat henget pelastivat tämän varmalta kuolemalta ja että Gawain isänsä ja klaaninsa kieltäen kävi raahaamassa sisarensa louhikosta. Kaksikko pakeni etelään, ja piilottelee siellä isänsä vihaa, Merlinin avulla, tai niin ainakin sanotaan.

Circind (Votadini heimon valtakunta)

Mawgaus Circinidien Druidi kuningas
Mawgauksesta kerrotaan hurjia juttuja, koko hänen kehonsa on sinipunaisten tatuointien verhoamana. Valkoiseksi värjätyt hiukset sojottavat jäykkinä piikkeinä. Silmänsä sanotaan olevan vailla pupilleja liiallisesta henkimaailmaan tuijottamisesta. Tatuointi väreihin kuulemma käytetään uhrattujen vihollisten verta, jolloin osa uhrin hengen voimasta, tiedoista ja muistoista siirtyisi Mawgaukseen. Hänen kotinsa Broch Dubh -musta torni- sijaitsee Circinidien sydänmaalla lähellä tummavetistä lampea, josta on portti tuonpuoleiseen. Mawgaus on eristäytyvä ja harvoin nähty, mutta hänen sotajoukkonsa kiertää mailla, valvomassa ja verottamassa.


Scotii - Dal Riada


Siinä missä etelässä on idästä tulevat Saksivalloittajat, pohjoisessa on lännestä tulevat Irlannin keltit, Scotiiksi kutsutut. Muuttovirtaus alkoi jo ennen Rooman exodusta.
Osa näistä uudisasukkaista pakenee maansa sotapäälliköiden vainoja, jotkut vanhanuskonnon edustajat ovat lähteneet Irlannissa kiivaasti leviävän kristinuskon tieltä, toisaalta mukana on kristittyjä jotka hakevat uutta paikkaa jonne viedä jumalan sanaa. Scotii oli Roomalaisten antama nimi, itse he kutsuvat maataan Dal Riadaksi ja se muodostuu tällä hetkellä kolmesta suuresta klaanista: Cenel Loairn, Cenel Oengusta ja Cenel Gabrain.

Domangart Reti Scotii kuningas
Tumma hiuksinen, tumma kulmainen mies, komea, muttei ylimaallisen. Tavallisen näköinen.
Sanotaan nopeaälyiseksi ja teräväksi. Pitää väittelyistä ja harrastaa sitä usein vaimonsa Saorisen kanssa. Rakastaa kuulemma taiteita, runoutta, lauluja, tarinoita ja näkee ne diplomatian työkaluina.
Hänellä sanotaan olevan kunnianhimoisia, mutta varsin pitkän jänteen omaavia suunnitelmia valtakuntansa tulevaisuudesta.

Conor Mac Mahon Dal Riadan lähettiläs etelässä
Cenel Gabrain klaanista.
Hänen kerrotaan kulkevan usein Powysissä, Gwentissä, Cornoviassa ja aina Dumnoniassa saakka, luo liittolaisuus suhteita, kerää tietoja, järjestelee avioliittoja, antaa tarvittaessa neuvoja Irlantia koskevissa asioissa.
Tuntuu sopeutuvan hyvin ja nopeasti erilaisiin kulttuuriympäristöihin.
(kesken)
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki